Robotic Microsurgery Webinar

Robotic Microsurgery Webinar

Event Details

Event Name: Robotic Microsurgery Webinar
Event Date: Vineri, 5 Feb 2021
Category: Webinarii

Agenda

Robotic Microsurgery Webinar Societatea Română de Chirurgie Estetică explorează posibilul viitor al chirurgiei plastice și estetice.

Ce va aduce nou Robotica în domeniul nostru?

Intervenții minim invazive în cavități, mai multă precizie, sau ambele?

Va înlocui robotul chirurgul plastician sau va deveni doar mâna sa dreaptă, chirurgia devenind mai precisă, mai neinvazivă și mai versatilă?

Webinarul va fi moderat de Profesorul Alexandru Georgescu, Președintele ales al Asociației Române de Chirurgie Plastică.

Speakeri vor fi specialiști cu reputație internațională în chirurgia robotică.

Profesorul Philipe Liverneaux din Strasbourg va defini bazele telemicrochirurgiei, o nouă disciplină aflată la granița dintre robotică și microchirurgie.

După o incursiune în istoria roboticii și a microchirurgiei, va urma descrierea roboților și a echipamentelor, exemple de instruire în telemicrochirurgie și unele paradigme experimentale.

De asemeni, vor fi discutate aplicațiile clinice deja efectuate, dar și cele posibile pe viitor, în diverse specialități.

Dr. Tom Van Mulken- Maastricht va vorbi despre primele intervenții de supermicrochirurgie robotică utilizând un robot microchirurgical specializat în tratarea limphedemului asociat cancerului de sân.

Dr. Nicolae Crișan- Cluj-Napoca-experiență în urologie și chirurgie robotică

Paneliști

Prof. Coman Ioan-Șeful Departamentului de Urologie UMF Cluj-Napoca

Conf. Radu Jecan-Președintele Asociației Române de Chirurgie Plastică
20:00 - 22:00
Abonează-te la Newsletter